Tokaji Furmint Tökös-máj 2016

Évjárat:
2019
Típus:
száraz
Szőlőfajta:
furmint
Termőhely:
Tállya
Dűlő:
Hasznos
Termésátlag:
40 q/ha
Művelésmód:
bakművelés
Szüreti időpont:
Október közepe
Borkészítés:
az egészséges szőlőt bogyózást és zúzást követően részben áztatjuk, majd kíméletesen kipréseljük. Az erjesztés különböző korú és más-más kádár által készített, 400 literes hordókban megy végbe, kontrollált hőmérsékleten. A bor tél végéig finomseprőn marad, majd ezt követően a nyári palackozásig folytatódik a hordós érlelés.
Borleírás:
alma I édesfűszer I gyömbér A szalmasárga színű bor aromatikájában a hordós érlelés édesfűszeres jegyeit a sárga húsú gyümölcsök, alma, körte, és gyömbér egészítik ki. A kesernyés, alma- és citromhéjra emlékeztető aromák, valamint a kis sósság izgalmassá teszik a kortyot. A közepes test és sav mellett a magasabb alkohol ellenére is elegáns érzetű a bor.
Alkoholtartalom:
13,5 % V/V
Savtartalom:
6 g/l
Maradékcukor:
1 g/l
Cukormentes extrakt:
20 g/l
Űrtartalom:
0,75 l