Tokaji Furmint Görbe 2016

Évjárat:
2016
Típus:
száraz
Szőlőfajta:
furmint
Termőhely:
Tállya
Dűlő:
Görbe
Termésátlag:
40 q/ha
Művelésmód:
bakművelés
Szüreti időpont:
Szeptember 21.
Borkészítés:
Az egészséges szőlőt bogyózást és zúzást követően részben áztatjuk, majd kíméletesen kipréseljük. Az erjesztés különböző korú és más-más kádár által készített, 400 literes hordókban megy végbe, kontrollált hőmérsékleten. A bor tél végéig finomseprőn marad, majd ezt követően a nyári palackozásig folytatódik a hordós érlelés.
Borleírás:
intenzív I vajas I vilmoskörte A közepes citromsárga színű bor intenzív illatában érett sárga húsú gyümölcsök, édesfűszer és füst érződik. Ízében a vilmoskörte és a szaftos alma mellett a hordós érlelés fűszeres, tósztos jegyei, valamint a vajasság kerül előtérbe. Kerek, gazdag bor, amiben a savak és a maradék cukor szépen ellensúlyozzák egymást.
Alkoholtartalom:
13,5 % V/V
Savtartalom:
6,3 g/l
Maradékcukor:
1 g/l
Cukormentes extrakt:
20 g/l
Űrtartalom:
0,75 l