Tokaji Furmint Dongó 2016

Évjárat:
2016
Típus:
száraz
Szőlőfajta:
furmint
Termőhely:
Tállya
Dűlő:
Dongó
Termésátlag:
40 q/ha
Művelésmód:
bakművelés
Szüreti időpont:
Szeptember 24.
Borkészítés:
az egészséges szőlőt bogyózást és zúzást követően részben áztatjuk, majd kíméletesen kipréseljük. Az erjesztés különböző korú és más-más kádár által készített, 400 literes hordókban megy végbe, kontrollált hőmérsékleten. A bor tél végéig finomseprőn marad, majd ezt követően a nyári palackozásig folytatódik a hordós érlelés.
Borleírás:
citrus I fehér tea I kedves A halvány szalmasárga színű bor illatában és ízében almát, őszibarackot, frissítő citrust, fehér teát, édesfűszereket és selyemcukrot érezni. A tokaji terroirt a sós-ásványos érzet közvetíti, miközben a tétel egésze visszafogott aromatikájú, kedves karakterű és komplex.
Alkoholtartalom:
13,0 % V/V
Savtartalom:
6,7 g/l
Maradékcukor:
0,9 g/l
Cukormentes extrakt:
20 g/l
Űrtartalom:
0,75 l