Szőlőfajta:
80% furmint, 20 % pinot noir
Dűlő:
több dűlő termésének házasítása
Művelésmód:
középmagas kordon
Szüreti időpont:
Augusztus vége
Borkészítés:
A pezsgőnek szánt szőlőt szüreteljük minden évben elsőként azért,
hogy a gyümölcs megőrizze élénk savait, és ne emelkedjen túl ű
magasra a cukortartalma. A bogyózást és gyors préselést követően
kifejezetten pezsgőkhöz kifejlesztett élesztővel, irányított
körülmények között erjesztünk. A pezsgősítésre néhány hónap
tartályos érlelés után kerül sor. A tradicionális pezsgőkészítés
keretében kb. egy évig tartjuk seprőn a bort, majd a piacra kerülés
előtt degorzsáljuk.
Borleírás:
málna l ribizli I buborék
Furmint és Pinot Noir szőlő terméséből méthode traditionnelle
eljárással készült brut rozé pezsgő. Vibráló pinkszínű, élesztős illatú,
méthode traditionnelle eljárással készült brut pezsgő. Ízében a piros bogyós
gyümölcsök, málna, cseresznye és meggy dominálnak, egy kis
mandarinhéjjal és ásványossággal keveredve. Az apró, krémes buborékok
sokáig megmaradnak a kortyban.
Alkoholtartalom:
13 % V/V