TKJ Tokaji Brut Rosé Pezsgő 2018

Évjárat:
2018
Típus:
brut
Szőlőfajta:
80% furmint, 20 % pinot noir
Termőhely:
Tállya
Dűlő:
több dűlő termésének házasítása
Termésátlag:
60 q/ha
Művelésmód:
középmagas kordon
Szüreti időpont:
Augusztus vége
Borkészítés:
A pezsgőnek szánt szőlőt szüreteljük minden évben elsőként azért, hogy a gyümölcs megőrizze élénk savait, és ne emelkedjen túl ű magasra a cukortartalma. A bogyózást és gyors préselést követően kifejezetten pezsgőkhöz kifejlesztett élesztővel, irányított körülmények között erjesztünk. A pezsgősítésre néhány hónap tartályos érlelés után kerül sor. A tradicionális pezsgőkészítés keretében kb. egy évig tartjuk seprőn a bort, majd a piacra kerülés előtt degorzsáljuk.
Borleírás:
málna l ribizli I buborék Furmint és Pinot Noir szőlő terméséből méthode traditionnelle eljárással készült brut rozé pezsgő. Vibráló pinkszínű, élesztős illatú, méthode traditionnelle eljárással készült brut pezsgő. Ízében a piros bogyós gyümölcsök, málna, cseresznye és meggy dominálnak, egy kis mandarinhéjjal és ásványossággal keveredve. Az apró, krémes buborékok sokáig megmaradnak a kortyban.
Alkoholtartalom:
13 % V/V
Savtartalom:
6,4 g/l
Maradékcukor:
0,7 g/l
Cukormentes extrakt:
Űrtartalom:
0,75 l