Száraz Szamorodni 2016

Évjárat:
2016
Típus:
száraz
Szőlőfajta:
furmint
Termőhely:
Tállya
Dűlő:
több dűlő termése
Termésátlag:
55 q/ha
Művelésmód:
középmagas kordon
Szüreti időpont:
Október 15-19
Borkészítés:
A száraz szamorodni alapanyagául válogatott szőlőfürtök 10-15%-ban töppedt vagy aszúsodott bogyókat tartalmaznak. A 14-16 órás áztatást követően kerül sor a kíméletes préselésre, majd 220 literes hordókban erjed és legalább másfél évig érlelődik a bor.
Borleírás:
dió l szikár l citrus Az aranyszínű bor visszafogott illatában diós, füstös, fűszeres, botritiszes aromákat érezni. Ízében is a fűszeresség dominál, amit aszalt gyümölcsök, szárított citrushéj és fekete tea egészít ki. A bor szikár, markáns karakterű tétel, a szokottnál magasabb alkohollal. Komoly bor, komoly alkalmakra.
Alkoholtartalom:
14,0 % V/V
Savtartalom:
7,6 g/l
Maradékcukor:
6,0 g/l
Cukormentes extrakt:
25,2 g/l
Űrtartalom:
0,50 l