Édes Szamorodni 2017

Évjárat:
2017
Típus:
édes
Szőlőfajta:
furmint
Termőhely:
Tállya
Dűlő:
több dűlő termése
Termésátlag:
55 q/ha
Művelésmód:
középmagas kordon
Szüreti időpont:
Október 18-21
Borkészítés:
Az édes szamorodni alapanyagául válogatott szőlőfürtök 50%-ban töppedt vagy aszúsodott bogyókat tartalmaznak. A 14-16 órás áztatást követően kerül sor a kíméletes préselésre, majd 220 literes hordókban erjed és legalább másfél évig érlelődik a bor.
Borleírás:
méz l aszalt alma l lágy Az aranyszínű bor visszafogott, de behízelgő illattal nyit, amelyben mézet, édesfűszereket, aszalt almát és málnát érezni. Ízben ezt barack, vanília, kesernyés citrus és egy kis sósság egészíti ki. Lágy karakterű tétel, amelyben a maradék cukor és a sav szépen egyensúlyozzák ki egymást.
Alkoholtartalom:
9,0 % V/V
Savtartalom:
6,44 g/l
Maradékcukor:
97,7 g/l
Cukormentes extrakt:
128 g/l
Űrtartalom:
0,50 l