Dűlő:
Több dűlő termésének házasítása
Művelésmód:
Középmagas kordon
Szüreti időpont:
augusztus 26.
Borkészítés:
a pezsgőnek szánt szőlőt szüreteljük minden évben elsőként azért, hogy a gyümölcs
megőrizze élénk savait, és ne emelkedjen túl magasra a cukortartalma. A bogyózást és
a gyors préselést követően kifejezetten pezsgőkhöz kifejlesztett élesztővel, irányított
körülmények között erjesztünk. A pezsgősítésre néhány hónap tartályos érlelés után
kerül sor. A tradicionális pezsgőkészítés keretében kb. egy évig tartjuk seprőn a bort,
majd a piacra kerülés előtt degorzsáljuk.
Borleírás:
barack l buborék l krémesség
Hárslevelű és furmint terméséből méthode traditionnelle eljárással készült brut pezsgő.
Szalmasárga színű, intenzív illatú pezsgő, amiben elsődlegesen a fehér húsú gyümölcsös
jegyek a meghatározóak. Ízében is megjelenik a körte, a barack és az alma, mellettük
vaníliás, fűszeres és barackvirágos jegyeket találunk. Az érzet kerek és egységet mutató,
amit a krémes buborékok és a háttérben finoman meghúzódó citrusosság is erősít.
Alkoholtartalom:
12,5% V/V
Cukormentes extrakt:
20,5 g/l