Szőlőfajta:
Furmint, hárslevelű
Művelésmód:
Bakművelés és középmagas kordon
Szüreti időpont:
Október 10-ig, több időpontban
Borkészítés:
Több első osztályú dűlő terméséből gyűjtjük az aszúszemeket, amelyeket egészséges és töppedt bogyókból préselt, még erjedésben lévő mustban áztatunk. Legfeljebb egy napig tart az áztatás, erről kóstolás alapján döntünk. A préselést követően a teljes mennyiséget felhasználjuk felöntés, hígítás nélkül, a lehető legmagasabb minőség elérése érdekében. 220 literes használt hordókban zajlik az erjesztés és az érlelés.
Borleírás:
bársonyos I gazdag I trópusi gyümölcsök
Aranysárga színű bor, narancsos árnyalatokkal. Az illatban a mézes, aszalt gyümölcsös asszociációk állnak az első helyen, amelyet finoman megjelenő fűszerek kísérnek. Kóstoláskor azt érezzük, hogy az egyenesen haladó savgerinc mentén rajzolódik ki a korty, amelyet bársonyossá tesz a maradék cukor és a maracujás, mangós, citrusos zamatok. (2017. szeptember)
Alkoholtartalom:
11 % V/V
Cukormentes extrakt:
65 g/l