Szőlőfajta:
Furmint, hárslevelű, sárgamuskotály
Művelésmód:
Középmagas kordon
Szüreti időpont:
augusztus 15.
Borkészítés:
A szüreti időpont megválasztásánál az üde, gyümölcsös zamatok és az élénk savak megóvása az elsődleges szempont. A pincébe érkező szőlőt rögtön préseljük, majd a gyümölcsösség megőrzése érdekében irányítottan erjesztjük és érleljük acéltartályban.
Borleírás:
CO2 I citrusok I légiesség
Az ezüstszínű borban rögtön észrevehetőek a buborékok. Az aromatika mind illatban, mind ízben citrusos, zöldalmás és finoman herbális asszociációkat idéz. Szintén a műfaj klasszikusainak stílusához hű a könnyed test, a határozott, tiszta savérzet és az alacsony alkoholtartalom. (2017. november)
Alkoholtartalom:
11,5 % V/V
Cukormentes extrakt:
20 g/l