Tokaji Hárslevelű 2018

Évjárat:
2018
Típus:
Száraz
Szőlőfajta:
Hárslevelű
Termőhely:
Tállya
Dűlő:
Több dűlő termése
Termésátlag:
40 q/ha
Művelésmód:
Bakművelés és középmagas kordon
Szüreti időpont:
szeptember 19.
Borkészítés:
Az egészséges szőlőt bogyózást és zúzást követően részben áztatjuk, majd kíméletesen kipréseljük. Az erjesztés különböző korú és más-más kádár által készített, 400 literes hordókban megy végbe, kontrollált hőmérsékleten. A bor tél végéig finomseprőn marad, majd ezt követően a nyári palackozásig folytatódik a hordós érlelés.
Borleírás:
parfümösség I körte I vanília A halvány szalmasárga bor illatában intenzív, édes tónusú, fehér és sárga húsú gyümölcsös jegyeket, szőlőt, édesfűszereket érezni. A kortyban ezeket egészítik ki a mandula, a vanília és a sárga virágok aromái. Kerekség, lágy textúra, behízelgő zamatok és magasabb alkohol jellemzi ezt a gazdag, parfümös bort.
Alkoholtartalom:
14 % V/V
Savtartalom:
6,1 g/l
Maradékcukor:
5,6 g/l
Cukormentes extrakt:
Űrtartalom:
0,75 l