Művelésmód:
Bakművelés és középmagas kordon
Szüreti időpont:
szeptember 23.
Borkészítés:
Az egészséges szőlőt bogyózást és zúzást követően részben áztatjuk, majd kíméletesen kipréseljük. Az erjesztés különböző korú és más-más kádár által készített, 400 literes hordókban megy végbe, kontrollált hőmérsékleten. A bor tél végéig finomseprőn marad, majd ezt követően a nyári palackozásig folytatódik a hordós érlelés.
Borleírás:
kerek I koncentrált I birsalma
A mély szalmasárga színű bor aromatikájában a birsalmás és a körtés jegyek a hordós érlelésből fakadóan pörkölt olajos magvakkal egészülnek ki. A jelentős testre épülő kortyban az arányos savak citrusos asszociációkat is előhívnak. Koncentrált, sűrű, zamatos furmint. (2017. szeptember)
Alkoholtartalom:
14 % V/V
Cukormentes extrakt:
21 g/l