A közösség érték

2018.05.18.
Nehéz lenne meghatározni az igazán egyedi hangulatú biatorbágyi KisVillát, ezért a megálmodójához, Kutfej Krisztinához fordultunk segítségért.

– A KisVilla alapjában véve egy kávézó kultúrával, művészettel és rendezvényekkel fűszerezve. A 30-as években épült karakteres villaépület egy ősfás kert közepén áll, így kint és bent is van terünk rendezvényekre.

A hely koncepciója alapvetően egy közösségi tér, a kávézón belül kialakítottunk egy boltot is. Itt a Zsámbéki-medence alkotóinak adunk teret, széles a skála az ékszerektől az apró ajándéktárgyakon át a lakberendezési kiegészítőkig. Sok a jó helyi termék, ezeket szeretnénk megmutatni, emiatt széles a kínálat. Egyébként minden alapanyagot próbálunk a környékből beszerezni: sajtot, húst, szörpöket. Törekszünk a környezettudatosságra, ezzel a szállításon és a csomagolóanyagok mennyiségén is tudunk csökkenteni.

Alulról építkezünk, a vendégeink azonosulni tudnak az értékrendünkkel, sok a visszatérő vendég, akik szívesen ülnek be hozzánk dolgozni vagy a barátaikkal találkozni. Kávézónk nagy hangsúlyt fektet a diétás és a kímélő ételekre is, a mentes kínálatunk kifejezetten erős. Az alkoholok terén is ügyelünk a lokalitásra, a legtöbb borunk a Zsámbéki-medencéből származik, de például kézműves sörben is tartunk etyekit, és kávéból is rendelünk egy bicskei pörkölőtől. Nem zárkózunk el a máshonnan származó termékektől sem – ha hasonló értékek mentén dolgoznak, akkor szívesen látunk akár szekszárdi vagy soproni borokat is. Tokaji borunk nem volt korábban a kínálatban, ezért is örültünk, amikor kapcsolatba kerültünk Zsadányiékkal.

A Szent Koronáról szóló előadással indult az együttműködésünk, ekkor a pince hárslevelűjét lehetett kóstolni, ami nagyon tetszett a vendégeknek. Ezután rendeztünk egy telt házas borkóstolót, ahol 5 bort kóstolhattak a résztvevők, ezekhez mi készítettünk ételeket. Az egyik borhoz például Magyarország egyik legjobb hentesétől, Biatorbágyről hoztunk fenyőmagos sonkát és ízelítőt a termékeiből. Az édes furminthoz mákos süteményt kínáltunk, az ételek és a borok kiemelték egymást, imádták a vendégek. A sor végén a 2013-as aszúnak óriási sikere volt, így a pince hárslevelűje és Görbe furmintja mellé azt is bevettük a kínálatunkba. Emellett a gyöngyöző rozét a rendezvényekre ajánjuk, nyáron biztosan nagy sikere lesz!