Itt kóstolj sajtot! – Fromage

2018.03.20.
A Pozsonyi úti Fromage igazán különleges üzlet, szerintünk sikeresen pályázhatnának az egy négyzetméterre eső legnagyobb árukínálat címére, ráadásul a borainkat is megtalálhatjátok náluk.

A tulajdonost, Hoffer Rajmundot kértük, hogy kicsit mutassa be nekünk a helyet.

Az üzlet öt és fél éve indult családi vállalkozásban, és ahogy a neve is jelzi, sajtokkal a középpontban. Ma közel 100-félét tartanak itt folyamatosan.

„Gyermekkorom óta szeretem a sajtokat. A kétezres évek elején dolgoztam Magyarország első sajtboltjában T. Nagy Tamásnál, ahol nagyon sok francia sajttal megismerkedtem, és nagyon sok mindent megtanultam a szakmámról. Szeretek jókat enni-inni, így amikor saját üzleten gondolkodtam, egyértelmű volt számomra, hogy prémium gourmet vonalon szeretnék maradni, a sajt mellett olyan «kiegészítőkkel», mint a kenyér, a bor vagy a sonka.

Aztán jött a többi termékcsalád….
A nyitás után folyamatosan bővült a kínálatunk, egyik termék vonzotta be a másikat. Folyamatosan kóstolgattuk a finomabbnál finomabb ételeket, jártunk borkóstolókra, újdonságokkal ismerkedtünk külföldön, mígnem a mostani, szinte véglegesnek mondható kínálatunk kialakult. Persze mindig találunk újdonságokat. Minden általunk forgalmazott terméket megkóstolunk, és csak azután kerülhet az üzlet polcaira egy árucikk, ha az az elvárt színvonalunkat eléri. Mára több külföldi céget tudhatunk partnerünknek, van köztük olyan, akivel a nyitás óta együtt dolgozunk. Legújabb termékcsaládunkat az Etna lábától, Brontéből hozzuk be, ahol a világ egyik legfinomabb pisztáciája terem.

A minőség mellett kiemelten fontosnak tartjuk a természetes, vevőközpontú kiszolgálást is, amit a visszajelzések szerint sikerült is megvalósítanunk.

Helyben sütünk húszféle kenyeret, szendvicseket is készítünk, ezeket akár telefonon is meg lehet rendelni előre, és a kért időpontban át lehet venni. Rengeteg variációs lehetőség van, hiszen nagyjából húszféle sonkával és száz különböző sajttal dolgozunk, és emellett krémeket is készítünk. A szendvicsekhez szívesen ajánlunk borokat, amit nálunk el is lehet fogyasztani, szép időben akár a teraszon üldögélve.

A Zsadányi-borokat ismerem már egy ideje, és úgy látom, hogy a vásárlók érdeklődése a dűlős borok irányában erősebb, ezeket többen keresik, és jól is fogynak. Ezekhez a tartalmasabb furmintokhoz a kicsit illatos, de nem túl erős aromájú, érlelt hegyi sajtokat és sonkákat ajánljuk, érdemes nálunk egy próbát tenni!”


Fromage
1137 Budapest, Pozsonyi út 7.
www.facebook.com/fromageshop