2016 
Kiegyensúlyozott év, az enyhe tavasz után kellően meleg, de kánikulától mentes nyár jellemezte, amelynek második felében szélsőséges időjárás, hirtelen, nagy mennyiségű csapadék és jégeső nehezítette a munkákat. Ennek ellenére a lisztharmat ellen is sikeresen lehetett védekezni. Gondosan, sok munkával kellett kiválogatni az aszúszemeket. 

2015
Összességében meleg évnek tekinthető, nyáron kánikulával és kevés csapadékkal. Korai érést jelentett ez az ültetvényeken, a forróságot a fiatalabb tőkék nehezen viselték. Korán indult a botritiszesedés, a szüret lágyabb karakterű, alacsonyabb savú borokat hozott. 

2014
Kihívásokkal teli év, sok csapadékkal és hűvös nyári hónapokkal. A sok betegségtől és kártevőtől is nehéz volt megvédeni az ültetvényeket. Nagy odafigyelés és sok munka mellett folyt a szüret, de az év nem kedvezett az aszúsodásnak. 

2013
Kiegyensúlyozott évjárat, egész évben megfelelő mennyiségű csapadékkal és meleg nyárral. Hosszan érlelhető, jó sav-cukor egyensúlyú borok születtek, és remek aszúk is készültek ebből az évből.

2012
A csapadékmentes tél után mind a tavasz, mind a nyár szinte extrém meleg volt, amit jelentősen megsínylett a szőlő. Az aszály mellett több helyen heves viharok, jégesők okoztak kárt az ültetvényekben. A folyamatos meleg miatt korai szüretre volt szükség, az évjárat sajnos most sem kedvezett az aszúknak, de telt, testes száraz borokat adott.

2011
Az előző évi csapadék, ami a talajban raktározódott, valamint a meleg tavasz és nyár miatt korán értek a szőlők. A nyári hőség kevésbé viselte meg az ültetvényeket, a termésmennyiséggel sem volt gond. A szüreti időszak is napos volt, sem rothadástól, sem betegségektől nem kellett tartani.

2010
Sok csapadék esett már tavasszal, majd a nyár folyamán is hűvös, esős volt az idő, ami sok helyen kevés szőlőt eredményezett, és a betegségek is jócskán megtizedelték a termést. A jó fekvésű dűlőkben, megfelelő hozamkorlátozás mellett, jókor szüretelt szőlők esetében utólag pozitív meglepetések születtek, a 2010-es aszúk is savhangsúlyos, sokáig eltartható tételek lesznek.