2016
Kiegyensúlyozott év, az enyhe tavasz után kellően meleg, de kánikulától mentes nyár jellemezte, amelynek második felében szélsőséges időjárás, hirtelen, nagy mennyiségű csapadék és jégeső nehezítette a munkákat. Ennek ellenére a lisztharmat ellen is sikeresen lehetett védekezni. Gondosan, sok munkával kellett kiválogatni az aszúszemeket.
2015
Összességében meleg évnek tekinthető, nyáron kánikulával és kevés csapadékkal. Korai érést jelentett ez az ültetvényeken, a forróságot a fiatalabb tőkék nehezen viselték. Korán indult a botritiszesedés, a szüret lágyabb karakterű, alacsonyabb savú borokat hozott.
2014
Kihívásokkal teli év, sok csapadékkal és hűvös nyári hónapokkal. A sok betegségtől és kártevőtől is nehéz volt megvédeni az ültetvényeket. Nagy odafigyelés és sok munka mellett folyt a szüret, de az év nem kedvezett az aszúsodásnak.
2013
Kiegyensúlyozott évjárat, egész évben megfelelő mennyiségű csapadékkal és meleg nyárral. Hosszan érlelhető, jó sav-cukor egyensúlyú borok születtek, és remek aszúk is készültek ebből az évből.
2012
A csapadékmentes tél után mind a tavasz, mind a nyár szinte extrém meleg volt, amit jelentősen megsínylett a szőlő. Az aszály mellett több helyen heves viharok, jégesők okoztak kárt az ültetvényekben. A folyamatos meleg miatt korai szüretre volt szükség, az évjárat sajnos most sem kedvezett az aszúknak, de telt, testes száraz borokat adott.
2011
Az előző évi csapadék, ami a talajban raktározódott, valamint a meleg tavasz és nyár miatt korán értek a szőlők. A nyári hőség kevésbé viselte meg az ültetvényeket, a termésmennyiséggel sem volt gond. A szüreti időszak is napos volt, sem rothadástól, sem betegségektől nem kellett tartani.
2010
Sok csapadék esett már tavasszal, majd a nyár folyamán is hűvös, esős volt az idő, ami sok helyen kevés szőlőt eredményezett, és a betegségek is jócskán megtizedelték a termést. A jó fekvésű dűlőkben, megfelelő hozamkorlátozás mellett, jókor szüretelt szőlők esetében utólag pozitív meglepetések születtek, a 2010-es aszúk is savhangsúlyos, sokáig eltartható tételek lesznek.
Kiegyensúlyozott év, az enyhe tavasz után kellően meleg, de kánikulától mentes nyár jellemezte, amelynek második felében szélsőséges időjárás, hirtelen, nagy mennyiségű csapadék és jégeső nehezítette a munkákat. Ennek ellenére a lisztharmat ellen is sikeresen lehetett védekezni. Gondosan, sok munkával kellett kiválogatni az aszúszemeket.
2015
Összességében meleg évnek tekinthető, nyáron kánikulával és kevés csapadékkal. Korai érést jelentett ez az ültetvényeken, a forróságot a fiatalabb tőkék nehezen viselték. Korán indult a botritiszesedés, a szüret lágyabb karakterű, alacsonyabb savú borokat hozott.
2014
Kihívásokkal teli év, sok csapadékkal és hűvös nyári hónapokkal. A sok betegségtől és kártevőtől is nehéz volt megvédeni az ültetvényeket. Nagy odafigyelés és sok munka mellett folyt a szüret, de az év nem kedvezett az aszúsodásnak.
2013
Kiegyensúlyozott évjárat, egész évben megfelelő mennyiségű csapadékkal és meleg nyárral. Hosszan érlelhető, jó sav-cukor egyensúlyú borok születtek, és remek aszúk is készültek ebből az évből.
2012
A csapadékmentes tél után mind a tavasz, mind a nyár szinte extrém meleg volt, amit jelentősen megsínylett a szőlő. Az aszály mellett több helyen heves viharok, jégesők okoztak kárt az ültetvényekben. A folyamatos meleg miatt korai szüretre volt szükség, az évjárat sajnos most sem kedvezett az aszúknak, de telt, testes száraz borokat adott.
2011
Az előző évi csapadék, ami a talajban raktározódott, valamint a meleg tavasz és nyár miatt korán értek a szőlők. A nyári hőség kevésbé viselte meg az ültetvényeket, a termésmennyiséggel sem volt gond. A szüreti időszak is napos volt, sem rothadástól, sem betegségektől nem kellett tartani.
2010
Sok csapadék esett már tavasszal, majd a nyár folyamán is hűvös, esős volt az idő, ami sok helyen kevés szőlőt eredményezett, és a betegségek is jócskán megtizedelték a termést. A jó fekvésű dűlőkben, megfelelő hozamkorlátozás mellett, jókor szüretelt szőlők esetében utólag pozitív meglepetések születtek, a 2010-es aszúk is savhangsúlyos, sokáig eltartható tételek lesznek.