TKJ TOKAJI FURMINT SZÁRAZ 2016

Évjárat:
2016
Típus:
száraz
Szőlőfajta:
furmint
Termőhely:
Tállya
Dűlő:
több dűlő termése
Termésátlag:
60 q/ha
Művelésmód:
középmagas kordon
Szüreti időpont:
október 8.
Borkészítés:
az egészséges furmintfürtöket a pincébe érkezést követően bogyózzuk, majd rögtön kíméletesen préseljük. A friss, gyümölcsös illatok és ízek megóvása érdekében 80%- ban irányítottan erjesztjük és érleljük acéltartályban. Ezt egészíti ki 20%-ban a használt hordós érlelés
Borleírás:
könnyed I citrus I barack A halvány szalmasárga színű bor illatában fehér húsú őszibarackot és herbális jegyeket fedezünk fel. A könnyed testre, alacsony alkoholtartalomra és dinamikus savérzetre épülő korty az illatjegyeket zöldalmával és grépfrúttal egészíti ki. A furmint üde arca. (2017. november)
Alkoholtartalom:
12 % V/V
Savtartalom:
7 g/l
Maradékcukor:
4,6 g/l
Cukormentes extrakt:
20,7 g/l
Űrtartalom:
0,75 l

Korábbi évjáratok