TKJ Tokaji Brut Pezsgő 2016

Évjárat:
2016
Típus:
Brut
Szőlőfajta:
80% hárslevelű, 20% furmint
Termőhely:
Tállya
Dűlő:
Több dűlő termésének házasítása
Termésátlag:
60 q/ha
Művelésmód:
Középmagas kordon
Szüreti időpont:
augusztus 15.
Borkészítés:
a pezsgőnek szánt szőlőt szüreteljük minden évben elsőként azért, hogy a gyümölcs megőrizze élénk savait, és ne emelkedjen túl magasra a cukortartalma. A bogyózást és a gyors préselést követően kifejezetten pezsgőkhöz kifejlesztett élesztővel, irányított körülmények között erjesztünk. A pezsgősítésre néhány hónap tartályos érlelés után kerül sor. A tradicionális pezsgőkészítés keretében kb. egy évig tartjuk seprőn a bort, majd a piacra kerülés előtt degorzsáljuk.
Borleírás:
barack l buborék l krémesség Hárslevelű és furmint terméséből méthode traditionnelle eljárással készült brut pezsgő. Szalmasárga színű, intenzív illatú pezsgő, amiben elsődlegesen a fehér húsú gyümölcsös jegyek a meghatározóak. Ízében is megjelenik a körte, a barack és az alma, mellettük vaníliás, fűszeres és barackvirágos jegyeket találunk. Az érzet kerek és egységet mutató, amit a krémes buborékok és a háttérben finoman meghúzódó citrusosság is erősít.
Alkoholtartalom:
13% V/V
Savtartalom:
6,5 g/l
Maradékcukor:
10 g/l
Cukormentes extrakt:
20,5 g/l
Űrtartalom:
0,75 l