TKJ ROSÉ GYÖNGYÖZŐBOR 2015

Évjárat:
2015
Típus:
Félszáraz
Szőlőfajta:
Furmint, hárslevelű, pinot noir
Termőhely:
Tállya
Dűlő:
Több dűlő termése
Termésátlag:
60 q/ha
Művelésmód:
Középmagas kordon
Szüreti időpont:
augusztus 20–22.
Borkészítés:
A szüreti időpont megválasztásánál az üde, gyümölcsös zamatok és az élénk savak megóvása az elsődleges szempont. A pincébe érkező szőlőt rögtön préseljük, majd a gyümölcsösség megőrzése érdekében irányítottan erjesztjük és érleljük acéltartályban.
Borleírás:
buborék I cseresznye I játék A pohárban lazacszínű rozét látunk, apró buborékokkal. Az illatban és az ízben egyaránt a játékos, friss, piros bogyós gyümölcsös jegyek a meghatározóak. A könnyed test, az alacsony alkoholtartalom, az üde savérzet és némi buborék egy igazán vidám bort rajzol ki. (2017. szeptember)
Alkoholtartalom:
11,5% V/V
Savtartalom:
7 g/l
Maradékcukor:
13 g/l
Cukormentes extrakt:
21 g/l
Űrtartalom:
0,75 l