TKJ Rosé Gyöngyözőbor 2016

Évjárat:
2015
Típus:
Félszáraz
Szőlőfajta:
Furmint, hárslevelű, pinot noir
Termőhely:
Tállya
Dűlő:
Több dűlő termése
Termésátlag:
60 q/ha
Művelésmód:
Középmagas kordon
Szüreti időpont:
augusztus 20-22.
Borkészítés:
A szüreti időpont megválasztásánál az üde, gyümölcsös zamatok és az élénk savak megóvása az elsődleges szempont. A pincébe érkező szőlőt rögtön préseljük, majd a gyümölcsösség megőrzése érdekében irányítottan erjesztjük és érleljük acéltartályban.
Borleírás:
buborék I málna I élet A gyöngyöző rozé apró, krémes buborékokkal van teli. A bor olyan bogyós gyümölcsöket juttat eszünkbe, mint a málna, a meggy és a szeder. A test könnyed, az alkohol alacsony, a szerkezet kerek kontúrokat rajzol elénk. Önmagában is jól fogyasztható, csupa életöröm bor. (2017. november)
Alkoholtartalom:
12 % V/V
Savtartalom:
6,5 g/l
Maradékcukor:
12 g/l
Cukormentes extrakt:
21 g/l
Űrtartalom:
0,75 l

Korábbi évjáratok