Tokaji Hárslevelű 2012

Évjárat:
2012
Típus:
Száraz
Szőlőfajta:
Hárslevelű
Termőhely:
Tállya
Dűlő:
Több dűlő termése
Termésátlag:
40 q/ha
Művelésmód:
Bakművelés és középmagas kordon
Szüreti időpont:
szeptember 24.
Borkészítés:
Az egészséges szőlőt bogyózást és zúzást követően részben áztatjuk, majd kíméletesen kipréseljük. Az erjesztés különböző korú és más-más kádár által készített, 400 literes hordókban megy végbe, kontrollált hőmérsékleten. A bor tél végéig finomseprőn marad, majd ezt követően a nyári palackozásig folytatódik a hordós érlelés.
Borleírás:
érett I körte I méz A halvány aranysárga bor illatában a szőlőfajtára jellemző mézes-propoliszos jegyeket tovább mélyítette a palackos érlelés. A koncentrált, testes kortyban is folytatódnak a sárga húsú gyümölcsös és a fűszeres zamatok, amelyek kitöltik ezt a gazdag, érett bort. (2017. szeptember)
Alkoholtartalom:
13 % V/V
Savtartalom:
5 g/l
Maradékcukor:
5 g/l
Cukormentes extrakt:
21 g/l
Űrtartalom:
0,75 l