Tokaji Szamorodni Száraz 2010

Évjárat:
2010
Típus:
Száraz
Szőlőfajta:
Furmint, hárslevelű
Termőhely:
Tállya
Dűlő:
Több dűlő termése
Termésátlag:
40 q/ha
Művelésmód:
Bakművelés és középmagas kordon
Szüreti időpont:
szeptember 26.
Borkészítés:
A száraz szamorodni alapanyagául válogatott szőlőfürtök 10-15%-ban töppedt vagy aszúsodott bogyókat tartalmaznak. A 14-16 órás áztatást követően kerül sor a kíméletes préselésre, majd 220 literes hordókban erjed és legalább másfél évig érlelődik a bor.
Borleírás:
letisztult I sav I citrus A halvány aranyszínű bor illat- és ízvilágában az aszalt gyümölcsöket, a birsalmát és a citrusokat a hordós és a palackos érlelésből származó, de csak finoman megjelenő, fűszeres aromatika egészíti ki. A szerkezet meghatározó eleme a határozott sav, amely elegánssá és feszessé teszi a bort. (2017. szeptember)
Alkoholtartalom:
14 % V/V
Savtartalom:
8 g/l
Maradékcukor:
7 g/l
Cukormentes extrakt:
32 g/l
Űrtartalom:
0,5 l